front_edited.jpg

Over ons

DE GESCHIEDENIS SINDS 1950

3119612.jpg

Chocolaterie Burger is een van de oudste zelfstandige familie-ondernemingen uit Middelburg. De winkel is ontstaan aan de Korte Delft door Jo en Ad Burger in 1950.

Jarenlang winkelden zij in hun chocolade- en zoetwaren-speciaalzaak in het pand schuin tegenover de huidige vestiging. De Burgers woonden boven de winkel en kregen drie kinderen.

In 1965 verhuisden Ad en Jo met de winkel naar de overkant van de Korte Delft in een geheel nieuw pand, in Anthon Pieck stijl. 

5301837.jpg

Daar bouwden het echtpaar Chocolaterie A.J. Burger uit tot een Verkade speciaalzaak. Vanuit oude blikken met deksel werden koekjes en biscuits verkocht. Alles los met de hand afgewogen en ingepakt.
Gaandeweg werd het assortiment uitgebreid met artikelen voor diabetici en chocolade en bonbons. 

De kinderen Burger; Mariska, Ellen en Anthony, hielpen alle drie mee in de winkel waar nodig. 

Toen in 1986 het ruimere pand 'De drie Spuiten' aan de overkant van de straat werd betrokken, was de winkel in heel

4591462.jpg

Zeeland al bekend om zijn enorme sortering chocolade, bonbons en zoetwaren. Met de grootste sortering Zeeuwse roomboterbabbelaars en souvenir chocolade vinden vele toeristen hun weg naar Burger.

In de vrijgekomen ruimte aan de Korte Delft 7 begonnen Els & Anthony een winkel in tabak en lectuur.
​ 
In april 2013 werden de twee winkels omgeruild van locatie met het huidige resultaat: Chocolaterie Burger op de hoek Korte Delft / Damplein;  Primera Burger op  Korte Delft 6.